42357.jpg

Kuivattujen hedelmien kirpeä maut ja monet kivennäis- ja hivenaineet ovat omiaan maustamaan ja täydentämään puuroja. Varsinkin talven lopulla, jos omat säilykevarastot alkavat olla vähissä, kannattaa muistaa kuivattujen hedelmien antama piristys.

Ainekset ( 4 annosta)

puolitoista dl vettä
100g kuivattuja aprikooseja
puolitoista dl kokojyvämannasuurimoita
1dl sokeria
1/4tl suolaa

Valmistusaika
n. 45 min + aprikoosien liottaminen 3-10h

1. Leikkaa aprikoosit saksilla pieniksi palasiski ja pane ne veteen likoon 3-10 tunniksi.
Voit jouduttaa hedelmien pehmenemistä keittämällä niitä miedolla lämmöllä n. 30min.
2. Vispilöi mannasuurimot aprikoosi keitokseen ja mausta se.
Sekoita puuro pohjaa myöten
3. Hauduta puuroa n. 30min.
4. Tarjoa puuro kylmänä tai lämpimänä maidon kanssa.
Kylmän puuron voit myös vatkata kuohkeaksi ja ilmavaksi

Vihje
Saman ohjeen mukaan voit keittää raparperi- tai pihlajanmarjapuuroa.