42383.jpg

Rapea reunaiset räiskäleet kermavaahdon ja marjojen kanssa - mieleistä jälkiruokaa useimmalle meille.
Jos pidät rahkan raikkaasta happamuudesta, voit korvata kermavaahdon sillä.
Säästyt silloin myös vaahdoksi vatkaamisen vaivalta.

Ainekset (6-8annosta)
2 munaa
6dl maitoa
3dl vehnäjauhoja
½ dl kermaa
½ tl suolaa
1½-2 rkl voita

Täyte
2dl hilloa, sosetta, tai survottuja marjoja
2-3dl kuohukermaa

Valmistusaika
n.1h45min, josta 1h taikinan turpoamiseen

1. Vatkaa sekaisin munat ja puolet maidosta.
2. Lisää kaikki jauhot ja sekoita taikina tasaiseksi.
3. Lisää loput maidosta, kerma ja suola. Anna taikinan turvota tunnin verran.
4. Paista taikinasta ohuita räiskäleitä ja jäähdytä ne.
5. Kokoa torttu panemalla räiskäleiden väliin vatkattua kermaa ja hilloa, sosetta tai survottuja marjoja, vaikkapa pakastettuna.
6. Korista torttu kermavaahdolla ja kokonaisilla marjoilla.

Vihje
Voit yksin kertaistaa ja keventää jälkiruokaa jättämällä kerman pois tortun sisältä.