42359.jpg

Jauhelihasta on helppo valmistaa ruokia sekä arki- että pyhäpäiviksi.
Käytä niihin erilaisia mausteita, niin saat aina uuden ruoka lajin.

Ainekset ( 4 annosta)

3/4 dl korppujauhetta
2dl vettä + kermaa
400g jauhelihaa
1 tl suolaa (tai oman maun mukaan)
4 suurta sipulia
Voita tai margariinia

Valmistus aika
n.25 min

1. Pane korppujauhe turpoamaan nesteeseen n 10 minuutiksi.
2. Lisää jauheliha, suola ja pippuri. Sekoita taikina notkeaksi.
3.Muotoile taikinasta 4 suurta tai 8 pientä pihviä.
4.Kuori ja viipaloi sipulit. Paista ne kullanruskeiksi rasvassa.
5. Paista pihvejä n. 4 min kummaltakin puolelta.
6. Pane pihvit tarjoiluastialle ja levitä sipulit päälle.
7. Lisukkeeksi keitä perunoita ja höyrytä pussillinen sekavihanneksia.

Vihje:
Tähteeksi jääneet, kylmät pihvit voit käyttää leivän päälysteenä,
ohuiksi viipaleiksi leikattuina.
Tarjoa lisäksi kaali-, paprikasalaattia.