42362.jpg

Tomaateilla ja pienillä pipuuleilla on höystetty tämä vierasruuaksi sopiva sianlihapata.
Voit valmistaa sen etukäteen, lämmittää ennen tarjoilua vain parantaa sen makua.
Lisää mantelit kuitenkin ruokaan vasta viimeiseksi, sillä ne saattavat muuttua sitkeiksi kiehuessaan.

Ainekset ( 4 annosta)
400-500g luutonta sianlihaa.
12 pientä sipulia
2rkl voita tai margariinia
1tl suolaa
1tl paprikaa
4dl valkoviiniä + lihalientä
2rkl tomaattisosetta
1 valkosipuli kynsi
6 tomaattia
20 kuorittua mantelia.

Valmistusaika
n.1 tunti 15min

1. Leikkaa liha ohuiksi viipaleiksi. Kuori sipulit.
2. Ruskista lihaviipaleet ja sipulit niukassa rasvassa padan pohjalla.
Lisää mausteeksi suolaa ja pippuria.
3. Kaada valkoviini ja lihaliemi pataan. Lisää tomaattisose sekä sekä puserrettu valkosipuli.
4. Anna padan kiehua hiljalleen kannen alla n.20min.
5. Kasta tomaatit kuumaan veteen ja kuori ne.Lisää tomaatit pataan ja jatka keittämistä vielä 5min.
6. Ruskista mantelit kevyesti vähässä rasvassa ja ripottele ne pataan.

Vihje
Käytä tähän mahdollisemman vähärasvaista kinkkua tai porsaanlapaa.
Tarjoa ruoka suoraan padasta keitetyn riisin ja salaatin kanssa.