42364.jpg

Mieto kesäkurpitsa sopii hyvin keittoihin sipulin tai purjon kanssa.
Tarjoa tätä pehmeätä keittoa aterian alkuruuaksi tai tukevien lisäkkeiden kanssa pääruuaksi.

Ainekset ( 4 annosta )

1 purjo
700-800g kesäkurpitsaa
1rkl voita tai margariinia
8dl lihalientä
1tl oreganoa
1/4 tl mustapippuria
suolaa
1rkl sitruunamehua
1dl kermaa
1 keltuainen

Valmistusaika
n.20min

1. puhdista ja huuhdo purjo. leikkaa se suikaleiksi.
2. Kuori kesäkurpitsa ja paloittele se kuutioiksi.
3. Keitä kesäkurpitsaa ja purjoa katilassa rasvassa, kunnes ne pehmiävät mutta eivät ruskistu.
4. Kaada lihaliemi kattilaan ja keitä hiljaa kannen alla n.5min.
5.Mausta keitto oreganolla, pippurilla, suolalla ja sitruunamehulla.
6. Vatkaa keltuainen ja kerma sekaisin keittokulhossa. Kaada kuumakeitto hyvin vatkaen kulhoon.
Tarjoa heti paahtoleivän kanssa.

Vihje
Kesäkurpitsan asemasta voit käyttää keittoon saman määrän kurkkua,
Jota ei tarvitse kuoria.