42385.jpg

Tumma, monille mausteille tuoksuva ja maistuva kakku on aina tervetullut kahvipöytään.
Useimmat maustekakuista, kuten tämäkin, saavat täyteläisen
ja hienon makunsa vasta muutamanpäivän vanhoina.
Kietaise kakku tiiviiseen muoviin päivän tai pari tekeytymään.

Ainekset ( 2l:n vuokaan)
100g voita tai margariinia
1,5dl sokeria
2 munaa
2dl siirappia
4dl karkeita vehnäjauhoja
2tl leivinjauhetta
1tl inkivääriä
1tl neilikkaa
1tl kanelia
3rkl appelsiinimarmeladia
1dl vahvaa kahvia

Valmistusaika
n.1h 20 min, josta 60-70min uunissa.

Uunin lämpö
175 astetta

1. Hiero voi ja sokeri kuohkeaksi. Lisää munat yksitellen hyvin sekoittaen.
2. Lisää siirappi, jauhot, joihin on sekoitettu leivinjauhe ja mausteet sekä viimeiseksi
marmeladi ja jäähtynyt vahva kahvi. Sekoita taikinaa mahdollisemman vähän.
3. Kaada taikina hyvin voideltuun ja jauhoitettuun vuokaan.
4. Kypsennä kakkua uunissa 60-70min.

Vihje
Peitä kakun pinta foliolla tai kostealla voipaperilla,
ettei se tummu liikaa.