42365.jpg

Mausteita vaihtelemalla saat lihapyöryköistä juhlaruokaa. Niiden kanssa sopivat hyvin vihreät pavut tai herneet tai kuten tuossa kuvassa, paistetut tomaatit.

Ainekset (4 annosta)
2 pientä sipulia
1 valkosipulinlohko
2 munaa
1/4 timjamia
1/4 pippuria
1tl suolaa
500g jauhelihaa
voita tai margariinia
4-6 tomaattia
2rkl hienonnettua persilijaa

Valmistusaika
noin tunti.

1. Hienonna sipulit ja purista valkosipuli. Sekoita munat ja mausteet lihaan.
2. Jaa taikina kahdeksaan osaan. Muovaa käsin pyöryköiksi ja painele ne hieman litteiksi.
3. Paista pyörykät pannussa voissa.
4.Huuhdo tomaatit ja leikkaa ne kahtia tai paksuiksi viipaleiksi. Paista viipaleet nopeasti molemmin puolin rasvassa pannulla.
5. Ripottele tomaattien pinnalle persilijaa ja tarjoa ne pyöryköiden kanssa.

Vihje
Lihapyöryköiden pyörittäminen käy näppärästi kylmään veteen kastetuin käsin.
Lehti salaatista saat ateriaan väriä ja vitamiineja.