42375.jpg

Juustokakku on mehukas ja raikas leivonnainen,
joka poikkeaa edukseen tavallisista kahvi- täytekakuista keveytensä vuoksi.
Jos maltat kypsentää kakkua riittävän hitaasti miedolla lämmöllä, saat siitä kuohkean ja korkean.
Kakku säilyy useita päiviä mehukkaana ja maukkaana.

Ainekset (22cm:n vuoka)
150g grahamkeksejä
100g sulatettua voita tai margariinia
1tl kanelia
50g pähkinöitä

Täyte
3 munaa
200g maitorahkaa
200g raejuustoa
3rkl vehnäjauhoja
1/4 tl suolaa
3tl vaniliinisokeria
3/4dl hienoa sokeria
1dl kermaa
3-4 ananaskiekkoa

Valmistusaika ja uunin lämpö
n. 1h 30min,
josta paistoaika n. 1h, 180 asteessa.

1. Murenna keksit, sekoita niihin sulatettu voi, kaneli ja rouhitut pähkinät.
Levitä taikina tasaisiksi kerrokseksi voideltuun, irtoreunaiseen vuokaan.
2. Eroita munista keltuaiset ja valkuaiset.
3. Sekoita maitorahka ja raejuusto, lisää niihin jauhot, keltuaiset, suola, vaniliini-
ja tavallinen sokeri sekä kerma.
4.Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja kääntele varovasti täyteseokseen.
Kaada täyte vuokaan keskipohjan päälle.
5. Kypsennä kakkua uunissa 180 asteen lämmössä n.tunti.
6. keitä ananaspaloja kattilassa liemessään, kunnes liemi on kiehunut kokoon.
Korista kakku ananaksella.