42373.jpg

Makaroonilaatikko kuuluu perinteisiin pitopöydän ruokiin.
Voit tehdä siitä maukkaan ja värikkään korvaamalla osan makarooneista tuoreilla porkkanoilla.
Porkkana-makaroonilaatikko on kevyt ja maukas lisäke kinkulle ja muille porsaanliharuuille sekä karjalanpaistille.

Ainekset (4 annosta)
100g makarooneja
300g porkkanoita
vettä, suolaa
25g voita tai margariinia
1dl juustoraastetta
2 munaa
4dl maitoa
valkopippuria
korppujauhetta

Valmistusaika
n. tunti, josta 40minuuttia uunissa.

Uunin lämpö
200 astetta.

1. Keitä makaroonit kypsiksi suolalla maustetussa vedessä.
2. Kuori ja raasta porkkanat. Valuta makaroonit.
3. Sekoita makaroonin ja porkkanaraasteen seoksen joukkoon suurin osa voista ja juustoraasteesta.
4. Sekoita muna ja maito. Mausta munamaito suolalla ja pippurilla. Kaada munamaito makaroniseoksen päälle ja ripottele vuoan pinnalle korppujauhetta ja juustoraastetta. Pane pinnalle vielä muutama voi nokare ja kypsennä laatikko uunissa.

Vihje:
Jos haluat valmistaa laatikon vain makaroneista, käytä niitä 200g