42382.jpg

Tutuista aineista valmistat hetkessä maukkaan arkipadan.
Jos et halua liemeen suurusta, jätä vehnäjauhot pois.
Puolukkosurvos, kirpeä kanasalaatti sekä etikkakurkut ja punajuuret sopivat sen lisäkkeeksi.

Ainekset ( 4 annosta )
125g pekonia
10 pientä sipulia
1rkl jauhoja
3dl Lihalientä
500g perunoita
suolaa, pippuria
timjamia, laakerinlehti
persilijaa

Valmistusaika
n. 1h, josta n.35min uunissa.

Uunin lämpö
200 astetta

1. Paloittele pekoni ja kuori sipulit.
2. Ruskista pekoni ja sipulit padassa, jonka voit panna myös uuniin.
3.Ripottele jauhot pataan ja lisää lihaliemi tai pelkkä vesi.
4. Lisää pataan kuoritut, kuutioksi paloitellut perunat ja mausteet.
Keitä perunat pehmeiksi kannen alla miedolla lämmöllä tai uunissa.
Ripottele valmiin ruuan pinnalle persilijaa.

Vihje
Älä keitä perunoita liian kauvan, etteivät ne soseudu.
Voit valmistaa ruuan myös keitetyistä perunoista, jolloin se valmistuu 15minuutissa.