42376.jpg

Pakastettuja katkarapuja on joskus tarjolla erittäin edullisesti.
Silloin voit herkutella niillä ja keittää ne öljyssä rapeakuoriseksi ja maukkaiksi.
Lisäkkeiksi sopivat patonki tai paahtoleipä ja kevyt kasvissalaatti.

Ainekset (4 annosta)
16-20 isoa katkarapua tai ravunpyrstöä.
1 muna
vehnäjauhoja
suolaa, pippuria
korppujauhetta
öljyä keittämiseen

Valmistusaika
n. 30min.

1.Vatkaa muna ja lisää vaahtoon pieni tilkkanen vettä.
2. Kääntele katkaravut ensin suolalla ja pippurilla maustetuissa jauhoissa,
sitten vatkatussa munassa ja lopuksi korppujauheessa.
3. Kuumenna öljyä, kunnes pieni leivänpala ruskistuu siinä nopeasti kullanruskeeksi.
4. Pane katkarapuja muutama kerrallaan reikäkauhan avulla kuumaan öljyyn
ja keitä ne siinä kauniin ruskeiksi.
5. Nosta katkaravut öljystä talouspaperin päälle valumaan ja pidä ne sitten lämpiminä.
6. Tarjoa katkaravut sitruunalohkojen ja maustetun majoneesikastikkeen kanssa.
Sekoita majoneesiin hiukan kermaa ja mausta tomaattisoseella, sitruunalla ja suolalla.