Ainekset

pala (280 g) juuriselleriä kuorineen
2 (150 g) vartta lehtiselleriä
2 omenaa
1 rkl sitruunamehua
3 dl tummia viinirypäleitä
1/2 dl hienonnettua ruohosipulia
vihreää salaattia

Kastike:
2 prk ranskankermaa
1/2 rkl viinietikkaa tai sitruunamehua
1/4 tl suolaa
2 tl sokeria
1/4 tl valkopippuria

Pinnalle
1/2 dl mantelirouhetta tai rouhittuja saksanpähkinöitä

1. Kuori juuriselleri. Suikaloi tulitikkumaisiksi suikaleiksi. Kiehauta muutama minuutti vedessä.
Valuta ja jäähdytä.
2. Kuutioi lehtiselleri pieniksi kuutioiksi. Kuori omenat ja poista siemenkodat.
Leikkaa tulitikkumaisiksi suikaleiksi ja kaada päälle sitruunamehu.
3. Halkaise viinirypäleet ja poista siemenet.
4. Yhdistä kasvikset, hedelmät ja ruohosipuli keskenään.
Sekoita kastike ja kaada joukkoon.
5. Paahda mantelirouhetta kevyesti pannulla.
6. Kokoa salaatti annoslautasille salaatinlehtien päälle.
Ripottele viimeiseksi pinnalle paahdettua mantelirouhetta.