42381.jpg

Sipulilla maustetut rapeat perunaräiskäleet ovat miestenkin mielestä ruokaa.
Raasta peruna riittävän karealla terällä, jotta taikina ei soseudu ja menetä rapeuttaan.

Ainekset ( 4 annosta )
8 suurta perunaa
2 sipulia
4 munaa
1tl suolaa
1/2-1tl paprikajauhetta
2rkl voita tai margariinia

Valmistusaika
n.35min

1. Huuhdo ja kuori perunat. Kuori sipulit.
2. Raasta perunat ja sipulit raastinraudan tai myllyn karealla terällä.
3. Vatkaa munat, suola, ja paprika. Lisää raaste ja sekoita taikina.
4. Kuumenna rasva paistinpannussa.
5. Levitä taikinaa pannulle melko suureksi räiskäleeksi ja tasoita sen pinta paistinlastalla.
6. Paista räiskäleet kullanruskeiksi ja rapeiksi.

Vihje
Voit lisätä mausteeksi vielä hiukan timjamia tai rosmariinia.
Tarjoa lisänä grillattua makkaraa ja raikasta salaattia.