42369.jpg

Maukkaat ja pehmeät nuoret purjot sopivat hyvin liha- ja kalaruokien lisäkkeeksi
juustolla kuorrutettuina ja lämpiminä.
Jos käytät suuria kiinteitä purjoja, voit leikata ne palasiksi ja kiehauttaa pitempään,
jolloin niiden säikeiset varret pehmenevät helpommin.

Ainekset (4 annosta)
8-12 purjoa
vettä, suolaa
valko- tai mustapippuria
n.100g juustoraastetta
50g voita

Valmistusaika
n.30min

Uunin lämpö
250 astetta

1. Leikkaa enin osa purjojen vihreistä latvoista pois, Halkaise niiden varret ristiin pituussuuntaan
ja huuhdo hyvin runsaalla vedellä.
2. Keitä purjot pehmeiksi suolalla maustetussa vedessä.
3. Valuta ne ja pane voideltuun uunivuokaan. Ripottele pinnalle hiukan pippuria
4. Raasta juusto ja ripottele se sekä muutamia voinokareita purjovuokaan.
5. Kuorruta purjoja uunissa tai grillissä, kunnes juusto on sulannut ja saanut kullanruskean värin.