Ainekset
4 munaa
2dl hienoa sokeria
1dl perunajauhoja
1dl vehnäjauhoja
1tl leivinjauhetta
Täyte
2dl kermamaitoa
1 keltuainen
3tl peruna- tai maissijauhoja
2rkl hienoa sokeria
100g voita
1 appelsiinin raastettu kuori ja puristettu menu
Koriste
1dl kuohukermaa
2 appelsiinia
Valmistusaika
n.1h josta paistoaika noin 20min +
kakkupohjan seisottaminen viileässä noin tunti
Uunin lämpö
200 astetta
1. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita joukkoon peruna- ja vehnäjauhot,
joihin leivinjauhe on sekoitettu
2. Paista kääretorttu pellillä. Kumoa sokeroidulle voipaperille ja jäähdytä.
3. Sekoita täytteen aineet voita ja appelsiinia lukuunottamatta. Keitä sakeaksi koko ajan sekoittaen. Jäähdytä.
4. Hiero täytteen voi vaaleaksi ja kuohkeaksi ja lisää kastikepohja pienissä erissä joukkoon.
Mausta täyte appelsiiniraasteella ja -mehulla.
5. Levitä täyte kakkupohjalle, kääri se rullalle ja seisota sitä jonkin aikaa viileässä.
6. Leikkaa tortusta viipaleita, korista kermavaahdolla ja puolitetuilla appeksiinin lohkoilla.
Kommentit